Waldorfská alternativa Šumperk


Michaelská slavnost

29.09.2008 16:00

         Nastává podzim. Jsme zaneprázdnění sklizní úrody a radujeme se z darů země. Také ale pozorujeme, jak slunci ubývají síly, dny se krátí a ona živelná energie, se kterou jsme překonávali horké letní dny, nenávratně slábne. Čeká nás těžké období zimy. Když budeme stateční a odhodlaní všechny nesnáze překonat, určitě je překonáme... období Michaelské slavnosti je čas, kdy se naše pozornost začíná obracet k nám samotným...

        ...Naštěstí se nikdo nezahleděl do sebe až příliš. Jak jsme se postupně scházeli, každý přidal "mrkev" k dílu. A nejen mrkev. Michaelská polévka pojala snad všechny dostupné druhy zeleniny tohoto zeměpisného pásma: petržel, pórek, cibuli, brokolici, květák, dýni, řepu, česnek, ale také pohanku, hrách, čočku a jiné nezeleninové dobroty. 

        Někteří se možná na souboj s drakem necítili dostatečně připravení, proto se nezvykle procvičovali - pouštěním draka ve větru. A protože jim to šlo skvěle, nic nebránilo skutečné výpravě za poznáním... (Pssst, drak naštěstí spal, tak jsme mu snědli jablíčka a šli zase dál!)

        Polévka byla velmi silná, ale rostoucí únava byla silnější. Můžeme směle říci, že jestli jsme něco v tento slavnostní den nepřemohli, tak to byl spánek. Se soumrakem jsme se rozjeli za svými pelíšky. Dobrou dračí noc!

Fotogalerie

—————

Zpět