Waldorfská alternativa Šumperk


Šípková Růženka

11.06.2008 09:00

"...o trn se píchla."

Děti a rodiče, kteří chodí na waldorfská tvořivá dopoledne pravidelně, si už zvykli, že si při každém setkání čteme pohádku. Dnes to bylo O Šípkové Růžence. Zapálíme si svíčku, usadíme se na polštářky, někdo ulehne k mamince na klín.

Tři sudičky už se skláněly nad kolébkou malé princezničky, ale my všichni jako bychom na trní seděli.

"Princeznička vyrostla do krásy a přišel její velký den. Měla oslavit své 17. narozeniny. Vystoupala do vysoké věže, kam nikdy předtím nesměla. Vešla do potemnělé komůrky, kde přívětivá stařenka za svitu louče u kolovratu předla... "

V tu chvíli malá Viktorka zahlédla vedle naší svíčky položenou růži. Vzala ji do rukou a pohádkový příběh rázem splynul s děním v sále. "... píchla se o trn a usnula na 99 dlouhých let." I Viktorka ulehla a spala vedle růže.

Kubík přemýšlel, co se Viktorce asi stalo. Dlouho ale neváhal a políbil spící princeznu, aby ji vysvobodil ze zlé kletby. Růženka Viktorka vyskočila a od samé radosti si s princem Kubíkem zatancovala. Pak se celé waldorfské království odebralo na svačinku, vlastně na královskou svatební hostinu. A šampaňské teklo proudem...

Fotogalerie

 

—————

Zpět